Super Mario -pelit ovat erityisen suosittuja lasten ja lapsenmielisten pelaajien keskuudessa. Tähän on monia syitä, joista kerromme tässä artikkelissa kolme tärkeintä. Ensimmäinen syy liittyy varmasti siihen, että Super Mario -pelit sopivat kaikenlaisille pelaajille. Toinen syy liittyy pelien koukuttavuuteen ja kolmas syy peliin liittyviin oheistuotteisiin. Lue artikkelimme ja opi lisää näistä kolmesta tärkeimmästä syystä Super Mario -pelien suosion taustalla.

1. syy: Super Mario -pelit sopivat kaikille

Eräs suurimmista syistä Super Marion suureen suosioon on se, että Super Mario -pelit sopivat kaikenlaisille pelaajille lapsista aikuisiin ja pojista tyttöihin. Super Mario on hahmona sellainen, että se kiehtoo hyvin erilaisia pelaajia ja myös Super Mario -pelit ovat hyvin monipuolisia. Etenkin tasohyppelyt koukuttavat hyvin monenlaisia pelaajia, mutta myös ajopelien parissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Monet pelit on suunnattu selkeästi joko tytöille tai pojille, mutta Super Mario on kovin unisex-vaihtoehto.

2. syy: Super Mario -pelit ovat koukuttavia

Super Mario -peleissä on sitä jotakin, joka koukuttaa ja joka saa pelaajat palaamaan niiden pariin yhä uudelleen ja uudelleen. Tasohyppelyissä pelaaja haluaa päästä aina vaan pidemmälle ja tekee kaikkensa, jotta saisi elämänsä riittämään seuraavalle tasolle asti. Sama juttu koskee Super Mario -autopelejä. Jos olet koskaan kokeillut Super Mario -pelejä, tiedät varmasti sen tunteen, joka ajaa eteenpäin kehittämään omia taitoja aina vain paremmiksi. Kun omat taidot kehittyvät, siivittävät ne Super Marion etenemistä, mikä puolestaan siivittää omien taitojen hiomista edelleen entistä paremmiksi.

Erilaiset tasot ja maailmat ovat yksi syy pelien koukuttavuuteen, sillä innokas pelaaja haluaa toki päästä pelaamaan kaikilla pelin tasoilla. Tämä saa hänet yrittämään yhä uudelleen ja uudelleen epäonnistumisten jälkeen.

3. syy: Super Mario -oheistuotteet vievät pelaamisen uudelle tasolle

Super Mario -pelien ympärille on kehitetty valtava määrä erilaisia oheistuotteita, joita monet Mario-fanit mielellään hankkivat. Oheistuotteet vievät pelaamisen aivan uudelle tasolle ja tuovat Marion niin koteihin kuin pukeutumiseenkin. Näin Super Mariosta tulee entistäkin suurempi osa pelaajan elämää. Super Mario on muuten erityisen suosittu hahmo esimerkiksi lastenjuhlissa ja muissa lastentapahtumissa.